Velkommen til O-skole!

Wing arrangerer orienteringsskole over fire treninger. Deretter kan man bli direkte med på de ordinære nybegynnertreningene frem mot skoleferien og fra skolestart og utover høsten.

Treningene til Wing foregår mandager klokka 18.00. O-skolen arrangeres grunnet fridager i mai på tre mandager og en tirsdag. Dette er:

 • Mandag 24. april: Oppmøte ved klubbhuset på Tømmerholt eller i Rotvollfjæra. Vil bli annonsert i Spond
 • Tirsdag 2. mai: Oppmøte annonseres i Spond
 • Mandag 9. mai: Oppmøte annonseres i Spond
 • Mandag 15. mai: Oppmøte annonseres i Spond

Informasjonsmøte og kort kartkurs for foreldre

I forbindelse med orienteringskolen arrangeres det infomøte tirsdag 9. mai på NTNU for alle foresatte med påfølgende speedopplæring i kart og orientering for foreldre! Detaljer om oppmøtested og tidspunkt kommer i Spond.

Andre viktige datoer dere kan merke dere fram mot sommeren:

 • Mandag 22. mai. Wing 4’er: Wing sitt interne orienteringsløp for alle aldersklasser. Wing arrangerer 4 slike i året, derav navnet Wing4er. Dette er i stedet for ordinær trening. Har barnet lyst å prøve seg på mer orientering  er det bare å slenge seg med her
 • Mandag 5. og 12. juni: Vanlig mandagstrening
 • Fredag 9. juni-lørdag 10. juni: Camp Tømmerholt! Overnatting i telt ute ved klubbhuset på Tømmerholt. Grilling og sosialt utover kvelden. Det pleier å være god stemning med Mesternes mester-oppgaver og orienteringsleker for barn og voksne. Arrangeres for medlemmer og foreldre (og evt. søsken). Vi avslutter etter felles frokost på lørdag
 • Mandag 19. juni: Sommeravslutning på Tømmerholt med grilling

Treningene

O-skolen skal være sosialt, med mye aktiviteter og lek. Barna skal lære litt om kart og karttegn, og hvordan man orienterer seg i terrenget via kartet. Det kreves ingen forkunnskaper, og man får tidlig prøve seg på løyper med poster sammen med foreldre. Foreldrene er med barna rundt i løypa som “skygge”. Dette kan man også gjøre på nybegynnerløyper på Ungdomsløp.

Hvis barn eller voksne vil lese litt mer om orientering, så finnes det små fine leksjoner her som kan være veldig lærerike 🙂 http://nof-orientering.org/index.php 

Her kan man også lese litt om ulike karttegn.

Utstyr

Man trenger ikke mye utstyr for å begynne på orientering. Barna må ha sko som er gode å løpe i, men helst ikke noen dere er veldig redde for. Skoene blir ofte skitne og det er ikke sjelden man må en tur ut i ei myr, så det kan være lurt å ha med et par tørre sko og sokkeskift på treningene. 

Brikke til å stemple på postene og kompass kan lånes i starten, og kan etter hvert kjøpes gjennom klubben. Vi kan også anbefale butikken Offtrack på Vegamot (samme bygning som Coop Extra med inngang i det venstre trappeløpet) som har et stort utvalg av o-utstyr som terrengsko, kompass, klær, se offtrack.no.

Wing-klær selges gjennom en egen nettbutikk som vil bli åpen for kjøp av klær i mai. Nærmere informasjon om dette kommer i Spond.

Spond – informasjon om treninger og betaling medlemskap

Dere vil bli lagt inn i Wing sin Spond-gruppe for o-skole. Her kommer det all informasjon om treninger og løp. Samlet pris for grunnopplæring og medlemskap/ aktivitetsavgift er kr 450. Da kan man også være med på alle treninger og løp hele sesongen. Betaling skjer via Spond innen utgangen av kurset. Les mer her om hva medlemskap og aktivitetsavgiften dekker og andre fordeler du får som medlem i Wing.

Etter at o-skolen er ferdig blir alle deltagere overført til Spond-gruppen for Rekrutt 8-12 år. Ønsker dere ikke å delta mer på orientering er det viktig at dere først betaler medlemskapet/ aktivitetsavgift på kr 450, deretter sender en mail til wingok.no@wing.no om at dere ønsker å melde dere ut. Vi fjerner dere deretter fra Spond-gruppen. 

Ungdomsløp

Hver sesong arrangerer de ulike orienteringsklubbene i nærheten orienteringsløp fra barn og ungdom under 21 år, som kalles Ungdomsløp. Disse har også nybegynnerløyper som er en gøyal måte å prøve seg på litt mer orientering og passer også for de på o-skolen. Foreldrene kan være med som skygge i hele løpet og det er premie til alle som har deltatt. Man må melde seg på disse løpene ved å lage en bruker i Eventor.orientering.no, men vi lager også påminnelse til disse løpene i Spond.  Her kan du lese mer om hvordan o-løp foregår og hvordan du melder deg på. I år arrangeres ungdomsløpene:

 • Torsdag 11 mai: Ungdomsløp 1
 • Torsdag 25. mai Ungdomsløp 2
 • Torsdag 1. juni: Ungdomsløp 3
 • Torsdag 8. juni Ungdomsløp 4
 • Torsdag 15. juni: Ungomdsløp 5
 • Torsdag 24. august: Ungdomsløp 6
 • Torsdag 31. august Ungdomsløp 7

Når du har deltatt på tre ungdomsløp får du en Wing-trøye til odel og eie!

Turorientering

Turorientering er en fin familieaktivitet hvor man kan orientere i ro og fred og samtidig bli kjent med nye steder i Strindamarka og på Lade. For medlemmer koster turorienteringen kr 350 kr og vi selger disse til vanlig på Offtrack, Axel Brun, Estenstadhytta og kommer også til å ta de med på de første treningene på o-skolen og foreldremøtet. Les mer her om de turorientering og de ulike løyene som er laget i år.

Vel møtt!